dinsdag 22 november 2016

Honderden ideeën tegen vechtscheiding aangedragen.


Meer dan vijfhonderd mensen hebben bij het ministerie van Veiligheid en Justitie ideeën aangedragen om vechtscheidingen tegen te gaan. Onder de noemer Divorce Challenge konden mensen de afgelopen maanden voorstellen indienen om het aantal vechtscheidingen in Nederland terug te dringen.


In totaal werden er 506 voorstellen ingediend. Over de inhoud kon het ministerie vandaag nog niets zeggen. De ideeën worden voorgelegd aan een panel van experts. Om daarna met een reactie naar buiten te komen.

Op 14 december wordt bekend welke ideeën steun zullen krijgen van het ministerie en andere organisaties. 

Scheidingen

Jaarlijks krijgen zo’n 35.000 kinderen te maken met de scheiding van hun ouders. Naar schatting draait 10 tot 15 procent uit op een vechtscheiding.

Kinderen moeten een betere positie krijgen bij (v)echtscheidingen. Daarbij moet er de urgentie zijn om samen te werken tussen betrokken hulpverleners en advocaten. Hiervoor pleit de Nederlandse Orde van Advocaten in een voorstel om het aantal vechtscheidingen te verminderen en het belang van het kind bij een echtscheiding centraal te stellen.

Daarbij moet er onderzoek worden gedaan naar de factoren die ertoe leiden dat een echtscheiding een vechtscheiding wordt. Ook moet er worden ingezet op een multidisciplinaire aanpak en zullen advocaten en andere hulpverleners over de juiste competenties moeten beschikken om een echtscheiding goed te begeleiden.

Heeft u vragen omtrent dit artikel, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 088 – 678 0 678 of stel uw vraag via de chat op www.nlai.nl